„ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен“.

Това обяви лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

По думите на Трифонов това решение е дошло, след като той се е посъветвал с колегите си от ИТН.

„На изборите на 9 юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва“, написа Слави Трифонов.

Той отрече да е сключвал сделка с ГЕРБ и ДПС за съвместно правителство.

„Чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: „на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени”. Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет“, допълни Трифонов.

„Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно“, каза още лидерът на ИТН.