Днес ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността над източните райони от страната. Ще духа слаб северозападен, в Източна България -  умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 7° и 12°, в източните райони - между 3° и 6°.

През нощта над по-голямата част от страната времето ще бъде ясно. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Минималните температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°. 

Утре ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Вятърът ще отслабне, а до вечерта в много райони и ще стихне. Максималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони - до 11°.

 

В петък ще се затопли. Ще бъде тихо и сутринта на места в низините ще има мъгли или инверсионна облачност, по-трайна на места в Дунавската равнина, където и дневните температури ще останат по-ниски. По-късно през деня ще се появи разкъсана висока облачност. През почивните дни облачността ще е предимно значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. През първия ден в Дунавската равнина ще духа до умерен западен вятър. Дневните температури, главно в неделя, ще се понижат слабо. В понеделник облачността ще се задържи предимно значителна и все още е възможно да превали.