След обяд ще бъде предимно слънчево, главно над Източна България с временни увеличения на облачността, но ще бъде почти без валеж. Ще духа слаб, в Източна България – умерен до силен север-североизточен вятър.

Снимка: НИМХ - БАН
Максималните температури ще са между 25° и 30°.

Снимка: НИМХ - БАН

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, вероятността да превали е малка. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26-27°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала ( с височина на вълните до 2.5 м).

Снимка: НИМХ - БАН

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 19°, на 2000 метра – около 12°.

Снимка: НИМХ - БАН

Утре отново ще бъде предимно слънчево. Ще има само временни увеличения на облачността. Краткотрайни валежи са възможни само на отделни места.  Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Снимка: НИМХ - БАН

И в неделя повече слънце ще има над Западна България, а над Източна ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места там са възможни слаби превалявания; вятърът ще е североизточен, слаб до умерен. През първата половина от следващата седмица температурите слабо ще се повишат, но на повече места ще има превалявания, на места и с гръмотевици.