И този петък в часовете до обяд ще има мъгли на места в равнините и низините. По-късно, обаче, ни очаква предимно слънчево и много топло време. Не е изключено и днес да имаме температурни рекорди. Максималните температури ще достигнат до 27-28 градуса. Най-топло ще бъде в районите на Велико Търново и Русе.

По-ниски ще са стойностите в районите, където има мъгла тази сутрин- около Пловдив и на северозапад в района на Видин. Там живакът ще покаже около 18-19 градуса. А в столицата следобед се очакват 23 градуса.

В планините ще е предимно слънчево с умерен до силен югозападен вятър, с който ще се затопли още. Максималната температура на височина 1200 метра ще е цели 21 градуса, на 2000 метра - около 14.

Топлото време в нашата страна се дължи на пренос на топли въздушни маси от юг. Южният вятър, обаче, носи частици прах от Сахара и това временно ще понижи качеството на въздуха днес.

Имало е случаи пясъкът да се носи на огромен облак през цяла Европа, понякога се стига и до истински пясъчни бури, при които има и намалена видимост.

В събота температурите малко ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за първата половина на ноември - максималните ще са между 15 и 20 градуса. Ще има повече облаци и  на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя вероятността за валежи е малка.