Днес ще е предимно слънчево със слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 17 и 22 градуса. По-хладно ще е по Черноморието, където вятърът ще е от югоизток. Там температурите ще са в интервала 8-11 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от запад-югозапад. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Утре и в събота ще има много слънчеви часове. Температурите ще се повишат с още градус-два. Максималните в по-голямата част от страната ще са между 18 и 23 градуса. В неделя ще има променлива облачност и температурите слабо ще се понижат. В понеделник облачността ще се увеличава и вечерта в крайните северозападни райони ще завали дъжд. Температурите ще се понижат още малко. В нощта срещу вторник валежите ще обхванат цялата страна. Ще нахлуе доста по-студен въздух и температурите бързо и чувствително ще се понижат. По високите полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.