До днес на обяд ще има увеличения на облачността и не са изключени краткотрайни валежи. С напредването на деня, обаче, облачността ще намалява. Следобед ще преобладава слънчево време. 

Ще бъде по-хладно от вчера – максималните ще бъдат между 21° и 26°, малко по-високи в крайните югозападни райони – до 28°- 29°. 

Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток, в югоизточната част на страната на моменти вятърът ще се усилва и повече.

По морето ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще бъде ветровито, с предимно умерен североизточен вятър, по Южното Черноморие на моменти вятърът ще се усилва и повече. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 20° и 23°. Температурата на морската вода все още е между 24°- 26°. По морето все още важи жълт код за усилване на вятъра и вълнението.

Над планините утре ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността.
Само на отделни места ще има условия за краткотрайни валежи.
Ще духа до умерен североизточен вятър.

През следващите дни над по-голямата част от страната времето ще е предимно слънчево.  Дневните температури бавно ще се повишават. Но сутрин ще е студено с температури около 10 градуса.