Днес до обяд ще има много слънчеви часове. През втората половина  на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде ветровито, с умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат  между 25° и 30 градуса.

По морето също утре ще се редуват слънце и облаци, като повече слънчеви ще има преди обяд. На места главно в следобедните часове и по северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи, възможно и гръмотевици.

Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 17-22°.

И над планините до обяд ще има слънчеви часове. Предимно след обяд и вечерта на места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще бъде ветровито, с умерен, по високите и открити части - временно силен северозападен вятър.  И в неделният ден в планините ще има вятър и условия за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици.

През следващите дни до обяд ще има слънчеви часове, през втората половина на деня ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.