Между минус 4 и минус 8 е в повечето места тази сутрин. В София е минус 5, а най-студено е във Видин- минус 12. В югоизточна България духа силен северен вятър, с пориви в Бургас до 100 км/ч и минус 4 градуса там се усещат много по-студени.
 
Днес с умерен, в Източна България временно и силен вятър от север ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е разкъсана, над много райони намаляваща през деня и до слънчево. По-значителни увеличения ще има преди обяд над Западна, а след обяд над Източна България. Ще остане студено с максимални температури между минус 2° и 3°, но вятъра ще създава усещане за доста по-студено време. В София максималната температура ще е около минус 1°.

В планините ще духа силен, по откритите и високи части и бурен североизточен вятър, който през деня малко ще отслабне. Облачността ще е разкъсана, след обяд намаляваща до слънчево. Максимална температура на 1200 места около минус 7°, на 2000 метра – около минус 13°.
 
В четвъртък и в Източна България облачността ще се разкъса, а вятърът ще отслабне. Температурите ще започнат да се повишават, отначало дневните. През следващите дни до края на седмицата ще преобладава слънчево време. През почивните дни на места сутрин ще има условия за образуване на мъгли или ниска облачност, на повече места и по-трайни - в неделя. В началото на следващата седмица ще има повече облачност, но вероятността за валежи е много малка. Минималните температури ще продължат да се повишават, дневните ще остават без съществена промяна.