Днес ще преобладава облачно време. Щe духа до умерен североизточен вятър и с него понижението на температурите ще продължи. На места в Северна и Източна България ще превалява слаб сняг. Максималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°, по-високи в Югозападна България, където облачността временно ще се разкъса и намалее.

 През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е предимно облачно. На места в Северна и Източна България ще има слаби превалявания от сняг. Над югозападните райони и западната част на Горнотракийската низина облачността ще е разкъсана, намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между минус 1° и минус 6°, в Североизточна България до минус 11°. Максималните - в Северна България ще са от минус 5° до 0°, в Южна и по Черноморието – между 2° и 7°, в крайните югозападни райони - до 13°.

 В неделя ще бъде студено. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от изток-североизток. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над Северна и Източна България, почти без валежи.

В началото на следващата седмица минималните температури ще се понижават, но максималните ще започнат да се повишават. След временно намаление на облачността, в много райони до предимно слънчево, от запад на изток отново ще има временно заоблачаване,  но вероятността за валежи е много малка.