Властите в Скопие уволниха скандалния директор на депото за отпадъци Горан Ангелов, който е замесен във вноса на десетки контейнери от Италия в българските пристанища във Варна и Бургас, съобщават медии в Северна Македония.

Преди дни българската прокуратура започна разследване на Горан Ангелов и неговия заместник Блаже Игнатовски за вноса на отпадъци. Според управителя на компания „Блацион“, която е внесла отпадъците в България, боклукът е бил предназначен за ТЕЦ „Бобов дол“. Бургаската прокуратура заяви, че са били предназначени за фирма в Плевен.

В неделя вечерта новината за издирването на Горан Ангелов и Блаже Игнатовски от българска страна излезе в северномакедонски медии и предизвика голям обществен отзвук, а този понеделник стана ясно, че Ангелов е отстранен от управлението на депото за отпадъци.

Кметът на Скопие Петре Шилигов съобщи, че депото „Дрисла" от днес е във владение на общината.

"След девет години депото отново е наша собственост. Още утре Горан Ангелов ще бъде сменен и на негово място ще бъде назначен нов директор. Призовавам всички компетентни институции да влязат в депото и да извършат проверка на досегашния концесионер", каза още Шилигов.

Депото „Дрисла" бе дадено на концесия на италианска фирма и през изминалите 9 години имаше множество съмнителни бизнес сделки и съдебни дела.

 

По материали от БГНЕС