Бедствена остава ситуацията в Костинброд. Стотици домове в района са под вода. Наводнена е и цялата индустриална зона. Предприятията в околността са спрели работа.

В Костинброд се скъса дига на реката близо до църквата „Св. св. Кирил и Методий“. Екипи се опитват да укрепят предпазното съоръжение.

Местните разказват, че са прекарали безсънна нощ. Предполагат, че до наводнението се е стигнало след изпускане на яз. "Братушково".

„Дойдоха вчера и от щаба, за да търсим причините. Факт е, че водата беше много и дойде много бързо“, обясни кметът на Костинброд Трайко Младенов.

Най-сериозна остава обстановката в Петърч, където повече от 200 къщи са наводнени. Река Блато продължава да приижда и там. Хората са притеснени.

Кмет на Петърч Борислав Борисов също не успя да си обясни защо се е стигнало до проблема: „Река сливнишка вчера даде проблем, сега е река-блато. Бог ли не наказва – не знам. Това никога не е било“.

На много места водата се оттече, но положението продължава да е сериозно. Добрата новина е, че няма опасност от преливане на язовири към момента.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!