Ремонти за над 300 000 лв. са били направени с държавни пари в обект от комплекс „Бояна“, преди главният прокурор Иван Гешев да заживее там под наем. Това съобщава „Свободна Европа“, като се позовава на отговори на институциите. Част от информацията се потвърждава и от справки, които bTV изиска от правителствената пресслужба.

Още в края на миналия месец онлайн изданието написа, че Обвинител №1 живее в Дом 5 в „Бояна“. Доказателството – от правителствената пресслужба посочиха, че „наемът е определен от главния секретар на Министерския съвет по предложение на управителя на комплекс „Бояна“, а останалите годни за ползване обекти в комплекса са НИМ, хотелски комплекс и вилите на премиера и президента.

От МС посочиха пред bTV, че не предоставят информация за местонахождението на главния прокурор, защото това касае лични данни. В официалния отговор има подробности за ремонтните дейности в Дом 5. Те са за общо 333 860 лв., като е закупено и обзавеждане, включително поръчкова кухня, хладилник за вграждане за 3600 лв., съдомиялна за 2300 лв., шест различни вида гардероби и… мултитемпературен охладител за вино. Специализираният сомелиерски уред е струвал точно 3249 лв. Според „Свободна Европа“ ремонтите са започнали в края на май м.г. и приключили по-малко от две седмици преди нанасянето на Гешев.