Скандално отношение към дете в градския транспорт във Враца. Майка сигнализира, че синът едва не е бил свален от автобуса, защото е имал дребни стотинки за билет. Шофьорът отрича.

На връщане от тренировка синът на Мария Петрова се качва в автобуса за вкъщи. Изчаква реда си и подава стотинките на шофьора.

Снимка: bTV

„Стотинките са били левче и три стотинки, от които е имал 23 стотинки, които са били жълти. Шофьорът му прави забележка и го пита няма ли по-едри пари. Казва му, че не може да се вози, а детето се обръща и тръгва да излиза“, обясни Мария Петрова.

Тогава възрастна пътничка дава на момчето монета от лев, за да плати. Случилото се е заснето от видеорегистратора в рейса.

„Казах му че, има много черни стотинки, които не са годни за употреба. Много жълти, които не можеш да ги броиш. Те ни направиха като боклукчарски кофи тук, извинявам се, ако съм толкова съм прегрешил“, каза шофьорът Цветан Димитров.

Снимка: bTV

Дружеството ще накаже водача.

„Все пак детето не е свалено, сами видяхте на записа - при качване на 20 пътника, той губи няколко минути, за да може да отброи монетите, а все пак е важно и разписанието“, посочи Виктория Начева управител на „Тролейбусен транспорт-Враца“.

Снимка: bTV

„Няма ръждясали и почернели пари, а и такива да са - на какво основание му ги връщаш, това са пари в обращение“, коментира майката на детето.