Скандален случай в Брезнишко с починал в COVID отделение - по време на опелото му близките му разбират, че всъщност погребват друг човек.

41-годишният Веселин Драгомиров губи живота си в многопрофилната болница в Перник във вторник. Заради противоепидемичните мерки, близките не са допуснати до разпознаване. Дни по-късно е погребението.

„В момента, в който аз прегръщам ковчега, някой го издърпва под мен и аз чувам, че е станала грешка - "Пуснете ковчега, станала е грешка!". Повярвайте, ако попът не беше закъснял, щяхме да погребем друг човек“, обясни Лиляна Васева, майка на Веселин Драгомиров.

От погребалната агенция взели обратно ковчега, а братът на Веселин започнал да търси информация. Свързва се с патологията на болницата.

„Оттам – „Момент, да питаме санитарката, тя знае“. Дойде някаква жена - Да, ковчегът е надписан. Аз викам - държа да се отвори, да видя кой е вътре. "Ей сега ще се обадя на агенцията, те ще ви го отворят", разказа Емил Драгомиров, брат на починалия мъж.

От агенцията обясниха, че получили обаждане от болницата, че е станало объркване заради отлепено листче. 

„Долу, като има 10-15 починали с лепенки, нормално е да се отлепи някоя лепенка и да се залепи на друг починал“, обясни Юлиян Кирилов, управител на погребалната агенция“.

По думите му това е нормално, защото цялата държава не е подготвена за тази пандемия. 

От болницата вече проверяват случая.

„Извинявам се на близките за случката. Но все пак сме в една голяма криза и в ситуация, в  която всеки човек е важен, но хората бъркат. И пак казвам - става въпрос за чували“, заяви д-р Анатоли Митов, изпълнителен директор на МБАЛ "Рахила Ангелова", гр. Перник.

Семейството ще търси правата си в съда.