Пореден рунд на скандала „Кумгейт” – Делян Добрев попита Елена Йончева работи ли за чужди служби и интереси, а тя за пореден път обяви, че схемата в Хасково е обслужвала приятели и роднини на Добрев.

Делян Добрев днес зададе на Елена Йончева четири въпроса. Основните бяха дали е работила за чужди служби и интереси.

„Тя изпълнява ли поръчки на трима бизнесмени в Хасково, които са „превзели” хасковския кмет и той вече не е кмет на ГЕРБ? Един от тези бизнесмени стои на стола на кмета. Г-жа Йончева служител ли е на определени служби в България и в чужбина”, попита Добрев. 

Не работя за български и чужди служби, това за мен беше голяма изненада. Ако работех за службите, щеше да знае премиерът Борисов”, отговори тя. 

Йончева контраатакува и обяви, че е сезирала прокуратурата за сделки на стойност 50 милиона лева, свързани с Добрев. А след като Добрев станал министър, родителите му придобили завод за пелети за 2 милиона лева със заем от зетя на Добрев – Даниел Гаргов. Той пък ги теглил от офшорка.

„Това не е лична битка срещу Добрев, а схемата „Добрев”, и дори схемата „Хасково”. 

„Замесиха майка ми, калеко ми братовчедките, само децата на братовчедките не са”, коментира пък Добрев. 

Той показа и снимка на придружител на Елена Йончева по време на кампанията, който според него се казва Борис Архондев, лежал е в испански затвор за измами и три пъти си сменял имената.

Снимка: btvnovinite.bg

Йончева отговори, че е срещала този човек случайно на среща на Ловно-рибарския съюз.

Добрев настоя още да знае дали по време на предизборната кампания Йончева е живяла в имение на Цветан Василев. Тя обяви, че е спала само в хотел.