Премиерът Кирил Петков обяви, че през актуализацията на бюджета, регионалното ведомство е поискало 2 и половина милиарда лева за незаконни строежи. Министърът в оставка Гроздан Караджов отговори с думите "лъжа" и "фантазия".

Премиерът обяви, че междуведомствената комисия на финансовото и регионалното министерство е установила сериозни нарушения в строителството. 

"Шест метра водосточна тръба струва 1 млн. лева за данъкоплатците на Република България. Три стълба струват 2 млн. лева. С този тип примери се събират в 2,5 млрд. лв. незаконни строежи", заяви Кирил Петков, министър-председател.

Регионалният министър Гроздан Караджов категорично отхвърли обвиненията.

"Чух премиерът да дава пример за скъпи тръби и стълбове, няма да намерите такова нещо в доклада. Това е фантазия, която е приета за реалност, но в добра илюстрация на начина, по който се управляваше държавата", каза регионалният министър Гроздан Караджов.

Според премиера въпросните 2 и половина милиарда лева е трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета, поискано от регионалното министерство.

„Това не е ли корупция. Асен Василев иска без никакъв контрол да се разплатят тези средства. Това не е ли съмнително от корупционна гледна точка. Не си ли похарчиха милиард и половина от пътищата, за да си създадат партията продължаваме лъжата?“, коментира Караджов.

Последва отговор от финансовото министерство министерство.

Според премиера изслушването в Народното събрание на външния министър по темата Северна Македония е използвано за отвличане на вниманието в момент, когато излизат данните за нарушенията в министерството на регионалното развитие.