Скандал с роднински назначения набира сила и в община Каварна. Ден след като Делян Добрев обяви, че напуска всички партийни постове заради „Кумгейт” в Хасково, бившият кмет на Каварна Цонко Цонев обвини настоящия Нина Ставрева, че нейни роднини работят в общинската администрация.   

Според Цонко Цонев, който в момента е независим общински съветник, Нина Ставрева е назначила в администрацията свои братовчеди.

„Назначена братовчедка в отдел „Инвестиционна дейност”. Назначена, избрана председател  на бюджетна комисия втора братовчедка на г-жа Ставрева, която трябва да контролира  бюджета, в същото време тя е втора братовчедка Виктория Керчева. Нейният брат е назначен във фирмата, която почиства и на която общината плаща. Братовчедът подписва, братовчедката плаща”, обяви Цонев.

Кметът Нина Ставрева обясни, че само една нейна братовчедка работи в общинската администрация. А в кадровата политика на търговски дружество не се меси.

„Нямам роднини, които да изпълняват поръчки в дадени области. Не говорим за никакви икономически обвързаности. Единственият роднина, който е назначен в община Каварна, това действително е моя втора братовчедка, която е хидроинженер и е експерт в устройство  на териториите и инвестициите”, коментира Ставрева.

Председателят на бюджетната комисия в общинския съвет Виктория Керчева отказа коментар, а брат й, който работи в сметопочистващата фирма, се скри.
„Този случай разбира се ще бъде разгледан и ние ще излезем със становище. Ако въобще можем да говорим за случай”, каза Атанас Зафиров, член на изпълнителното бюро на БСП.

Кметът на Каварна Нина Ставрева обмисля да даде под съд Цонко Цонев.