Скандал и ритници на снощния протест срещу организацията на движение в центъра на София.

Кадри, заснети от „People of Sofia“, показват как мъж рита тийнейджър. Ситуацията се е случила на ул. „Граф Игнатиев“ към 19:40 часа в понеделник. Към края на протеста става скандал между двама младежи - на 15 и 16 години, и част от протестиращите.

На кадрите, предоставени на bTV, се вижда как мъж с чадър рита един от тийнейджърите, докато той е с гръб към него. След това хората ги разтървават. Но въпреки това двете страни успяват да си разменят юмруци.

Част от свидетелите казват, че скандалът започнал след обиди от страна на тийнейджърите.

Другата версия - децата попитали защо протестиращите блокират движението.

Какви са причините за агресията и какво последва?

Мъж рита дете в гръб. Част от хората се опитват да потушат скандала. Ритниците и юмруците са и от страна на тийнейджъра, и от страна на мъжа.  

„Един човек хукна към тях, почна да се разправя. След него и другите. Един го удари с ритник едното момче, то опита да се защити“.

Това обясни Вихрен Георгиев, който успял да заснеме ситуацията. Той разказа, че момчетата чакали градски транспорт, но заради блокадата не можели да минат нито тролеи, нито трамваи.

Скандалът започнал след като единият тийнейджър направил забележка на протестираща жена с плакат срещу задръствания, че тя самата прави такова. След това протестиращите викнали полицаите. Вихрен разказва, че те избутали момчето. 

„Бях възмутен и отидох при полицаите. Докато им правих забележка, дойдоха протестиращи около мен - струпаха се. Имаше един много арогантен, целият миришеше на алкохол. Почна да крещи: „Гледай си работата“, добави той.

На други кадри се вижда друг мъж - с червено яке, хванал за ръката един от младежите. По негови думи опитал да спре разправията.

 „Единият от младежите замахна с ръка към мен. Хванах го и му казах да си върви по пътя. Младежите са дошли, провокирали са. Казали са: „Какво правите тук, дъртаци.“ Бутнали са 70-годишен човек“, обясни протестиращият Васил Казаков.