Тази сутрин температурите в страната са между 2 и 8 градуса, но заради силния вятър усещането е за по-студено време. За 8 области от страната е обявен оранжев код за вятър.

Валежите постепенно ще спират и облачността ще намалее. Повече превалявания от дъжд ще има само в източните райони на страната. Там ще остане ветровито и през деня.

Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и в цялата страна са обявени предупреждения. В северозападните райони, както и в областите Пловдив, Пазарджик и Сливен те са от втора степен – за пориви над 100 км/ч.

Температурите ще са доста по-ниски от тези пред изминалите дни – максималните ще са между 5°и 10°, в София – около 5°.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Следобед в масивите от Западна България ще спре да вали и облачността ще са разкъса. Ще духа силен до бурен северозападен вятър в планината. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

В сряда ще е сравнително студено и все още ветровито. Сутрешните температури ще са между минус 4 и плюс 1 градус, а дневните – между 5° и 10°. В четвъртък температурите ще се повишат с около 5-6 градуса и ще има повече слънце.