В Долно Осеново членове на Секционни избирателни комисии подадоха сигнал за заплахи и напрежение в изборния процес, предаде кореспондентът на bTV. По техни думи и в двете изборни секции е имало множество нарушения и натиск от страна на хора, които нямат идентификация и искат да се гласува за определена преференция. Стигнало се е дори до заплахи, коментират членове на СИК.

"Минахме през почти цялата палитра от нарушения, като се почне през надничане отзад зад хората, а с придружителите е особено скандално, моята реплика беше, не беше насочена подчертавам към никой, че възрастните хора може би ще си заминат след 10 години, аз може би след 20 години, при което, бидейки в този момент господинът, който го каза, каза - То не се знае кой колко ще живее, може довечера да не се приберете, то не се знае кой кога ще е със счупен крак или ръка", разказа Ина Маслянкова, член на СИК Долно Осеново.

"Всичко като цяло протича нормално, но има в комисията една госпожа член, Ина Маслянкова, тя подава на всеки 20 минути жалба в РИК, че аз не попълвам списъци, снима списъците, води си лични чатове, снима цялата секция, изплаши и хора и деца и всички жители на Долно Осеново, тук има сигурно дванайсет патрулки минаха, свика всичко заради една нейна паника и само се оплаква, че е заплашвана", отбеляза Айше Коандова, председател на СИК 12 Долно Осеново.