49-годишен мъж е задържан по сигнал за купуване на гласове в хасковското село Караманци, съобщиха за bTV от МВР-Хасково.

Тази сутрин полицаите са проверили жителя на селото. За него имало данни, че агитира в полза на определена политическа партия.

Снимка: bTV

Той бил засечен пред една от секциите в селото. В него били намерени списъци с имена на хора, бюлетина-образец и около 2 000 лева, които са иззети с протокол. Разследването продължава.

"Един кмет се е опитвал да размахва пръст на един от ръководителите на полицейската служба в областта и да му държи сметка защо противодействат на лице, което стои пред избирателната секция и плаща за гласуване по един или друг начин", заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков, минути след като гласува на изборите "2 в 1".

Според местните хора и кмета на община Минерални бани става въпрос за полицейски произвол. Парите са намерени в чекмедже в цеха на мъжа, а не у него.

Властите твърдят, че мъжът е партиен функционер и агетирал за определена партия. Прокуратурата проверява случая.

А в една от секциите на Караманци възрастни хора получаваха инструкции на турски език от придружители как да гласуват. По случая сезирахме ЦИК.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!