Сигнал за бетонирани дръвчета в центъра на столицата. От "Спаси София" твърдят, че при ремонт основата на дърветата е засипана със строителен материал.

Казусът започва преди ден, когато със снимки в социалната мрежа гражданската организация "Спаси София" показва какво се е случило след реконструкцията на бордюрите и тротоара на улица "Парчевич".

В социалната мрежа кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, заявява, че в основите е изсипан теракол, който е отстранен след сигнала.

"Било е теракол и изпълнителят се кълне, че изсипването му в основите на дърветата не е негово дело (наистина, що за идиот би го направил, освен човек, който иска да убие дървото, имали сме и такива случаи), но го отстрани веднага след като сигнализирахме. Утре сутринта ще отида пак да видя", казва Трайчо Трайков.

Проверката на „Спаси София“ на следващия ден обаче показва друго.

На място нашият екип видя дърветата, посипани с пръст. В основите личат следи от строителни материали.

От столичната община заявиха за bTV, че ремонтът на тротоара е възложен от районната администрация.

„Вината е в този, който изпълнява ремонта и в контрола, който се осъществява от страна на районната администрация. Коректното следене на изпълнението на работата следва да води и до коректни резултати“, заяви Милен Дянков, главен инженер на раон „Средец“.

От районната администрация обясниха още, че проблемът е отстранен, а основите на дърветата са засипани с "хумусен пласт".