Малко преди полунощ, 30 автомобила бяха насочени и се движиха в насрещното движение на магистрала „Тракия” пред очите на пътни полицаи от Стара Загора.

Полицията обяснява, че при ПТП знаците са блъснати, а след това не се знае кой ги е вдигнал така, че да показват погрешното платно.

Вчера вечерта Пенчо Кехаяминчев се прибира от Варна към София. Оказва се 7-и по ред в колоната от десетки автомобили, спрени на 213-ия километър, заради пътен инцидент. Колоната е била предвождана от ТИР.

„В момента, в който ни пуснаха да се движим, се оказахме в насрещното платно. Всички се движехме с аварийни - мислех, си, че пред нас има полицейски автомобил. Изненадвах се, защото магистралата там не беше в ремонт. Но просто никой не контролираше в кое платно ще отидем и полицаят виждаше - ние бяхме на 5 метра от него, когато всички се движехме в това платно. На практика не мога да си представя, как така се случи, че този полицай по никакъв начин не реагира?!”, разказа той.

Много бързо Пенчо осъзнава, че с риск за живота на десетки, колоната от 30 автомобила се движи в насрещното движение на магистралата. На отбивката край Стара Загора успява да обърне в правилната посока към София и започва да предупреждава идващите насреща автомобили със светлините на колата си, че към тях наближава опасност.

Като по чудо няма ранени и загинали. Според полицията, няма виновни.