Недоволство в столичното 105-то училище. Причината – неясноти около организацията за учебния процес, както и смяна на класния ръководител в последния момент.

Снимка: bTV
Учебната година за учениците от 6б клас започва без информация как ще протече първият учебен ден и кой ще е класен ръководител.

„Ние търсейки да рaзберем как ще протече учебната година – в колко часа, къде трябва да дойдат децата, по тоя начин разбрахме за промяната.  Вместо да се осигури една нормална работа среда, те са подложени на стрес“, смята Снежана Николова.

Снимка: bTV

„При всяка смяна обикновено се свързват с нас – имат ни телефони, имейли. Този път не се случи“, каза Станислав Христов.
 
Защо не са уведомени за промените питат и директора:

„Обясни ни, че ние като родители нямаме право въобще на глас. Нямаме право да сме тука даже“,споделят рпдители.

Снимка: bTV
От ръководството на училището признават, че в действителност са качили информацията късно и че подобни промени има и в други класове. А причината - противоепидемичните мерки.

„Колегите да влизат в по-малко паралелки, да не се карантинитат толкова много паралелки, ако дете или учител е с положителна проба“, обясни ЦветанкаКостадинова – директор на 105 СУ.

Класният ръководител признава, че би искал да продължи обучението на децата, но трябва да спазва мерките за намаляване на контакта между випуските.

Заради промените и неяснотите родителите са категорични, че няма  да пуснат децата на училище на 15-ти сепмтеври.