Инцидент със спортист в Сандански. Според депутат от БСП състезател по джудо бил пребит от няколко полицаи.

Инцидентът е станал преди 4 дни на ул. „Никола Вапцаров”. Докато са на лагер. група младежи от националния отбор по джудо се движат по пътното платно. Преминава цивилен полицай с автомобил, който им прави забележка и започва спречкване.

Версиите на двете страни за инцидента коренно различни. Според едната униформеният вика подкрепление и пребиват 17-годишното момче, според полицията бой не е имало. Официално младежът е задържан още на другия ден, съдът му налага административно наказание.

Снимка: btvnovinite.bg

„Човекът, с който се скарват се оказва цивилен полицай, който не е на работа. След около пет минути пристигат три полицейски коли и пребиват доста здраво едното от децата. 

То се е държало предизвикателно, но със сигурност не е налитало на бой. Те самите имат и клипчета и записи на част от случващото се. Този 17-годишен малдеж е бил бит и в районното”, посочи Антон Кутев от БСП.

Снимка: btvnovinite.bg

Направена е и медицинска експертиза. 

„Множесто петнисти ивичеси охлузвания, покрити с корички на нивото на околония епидермис. Тук става въпрос за над 20 рани, които съдебният лекар всъщност е отбелязал. Какво е наложило един 17-годишен младеж да бъде бит от повече от 5 полицая. Защо е трябвало да бъде бит”, попита Кутев.

Снимка: btvnovinite.bg

От МВР отговориха, че младежите се държали предизвикателно и нарушавали обществения ред. 

„Полицейският патрул е установява лицата. Те са четири. Едно от лицата продължава с агресивното си поведение и не се подчинява на разпорежданията на полицаите. В резултат е задържан и е отведен в районното управление в град Сандански. Някои от лицата са с криминални регистрации за престъпления против собствеността, ползване и разпространение на наркотични вещества”, съобщи гл. ком. Георги Арабаджиев, зам.-главен секретар на МВР.

bTV успя да се свърже с младежът и майка му, те отказаха коментар, но потвърдиха за боя. 
Изясняването на случая продължава. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!