„Хиени, продажници, лешояди, измекяри. Проклети да сте”. С тези думи лидерът на „Атака” Волен Сидеров се обърна към журналистите, дошли да отразяват митинга на на партията пред Областната управа във Варна.

Сидеров заяви, че инцидентът от 6 януари на летище „Варна” бил инсцениран, за да бъде провален протестът на партията му в морската столица.

„Вчера във Варна ни посрещна една бандитска банда”, заяви лидерът на „Атака” и заподозря, че областният управител Иван Великов, който е бивш прокурор, е организирал тези събития. Сидеров призова главния прокурор Сотир Цацаров „да залавя престъпници, а не да се занимава с измислени скандали”, които са организирани от прокуратура и полиция.

Волен Сидеров обвини и медиите в некоректно отразяване на събитията, нарече ги „хищници”, „лешояди”. Каза още, че „Господ ще ги накаже за некоректното отразяване”.

Националистът обяви във Варна, че на 10 януари „Атака” организира протест пред Американското посолство в София и призова прокуратурата да присъства, защото „явно се занимава с такива неща”. Волен Сидеров заяви, че предстоят тежки месеци на избори, в които БСП, ДПС, ГЕРБ и други партии „ще се обединят, за да разрушат неразрушимото – „Атака”.

По думите му, това е единствената партия, която е написала единствената истинска управленска програма. Лидерът на „Атака” подчерта, че когато от пленарната трибуна е апелирал за увеличение на заплатите и пенсиите, депутатите от ГЕРБ са му се смели и са го обвинявали него, „невинния човек”, в охолен живот. Според Волен Сидеров, партиите и медиите са с „кастрирано чувство на отговорност”.

По-късно след среща с районния прокурор на Варна Цветанка Гетова Сидеров обяви, че брифингът на софийското обвинение е лъжа и ще си търси правата. Той обясни твърдението си с „факта”, че никъде не е било споменавано неговото име, нито пък имената на депутатите от партията.

Говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова обаче посочи Волен Сидеров, Деница Гаджева и Десислав Чуколов като разпознати от свидетели на мястото на инцидента на летището във Варна.