Северният вятър, който смразява последните дни даже и при температури около нулата, продължава да носи студ у нас.

През нощта обаче ще настъпи истински мразовитото време – нова вълна сибирски студ настъпва към България.

Ще става все по-мразовито и сутринта ще се събудим сред вледеняващи температури. Термометрите ще показват от около минус 7 градуса в южните райони до минус 12-13 градуса в североизточните.

Снимка: bTV

В котловините ще е дори още по-студено и там живакът ще падне до минус 15 градуса.

През деня вятърът в по-голямата част от страната ще отслабне, но в източните райони ще се задържи силен. Там ще отслабне чак към края на деня. Дневните температури в тези райони ще са най-ниски - едва около минус 7 градуса.

В останалата част от страната термометрите след обяд ще показват около минус 3-4 градуса. Ще се задържи облачно и тук-таме ще прехвърчат снежинки.

Снимка: bTV

Планините и утре ще са все така вледеняващи. Максималните температури по върховете ще са около минус 17 градуса, а по курортите около минус 12. Ще продължи да духа умерен и силен северен вятър.

През нощта срещу четвъртък севернякът съвсем ще стихне, но сутринта ще е още по-студено. През деня обаче градусите ще се повишат. Облаците ще се разотидат и слънцето ще се покаже.

Снимка: bTV

През следващите дни температурите ще продължат да се повишават и в неделя почти навсякъде вече ще са около и над 10 градуса. В събота ще има превалявания от дъжд, в планините от сняг, но нищо съществено.

През втория почивен ден освен че ще е доста топло и слънцето уверено ще ни огрява.

 

Повече за времето - в dalivali.bg