Тежки поражения след урагана, който снощи премина през Черноморието.
За щастие, няма пострадали.

В Несебър вятърът откърти покрива на седеметажен блок, а в Поморие ураганният вятър изтръгна вековно дърво. 

Снимка: btvnovinite.bg

На метри от светофара на главната улица, която води към Стария и Новия град на Несебър, снощи ураганният вятър стоварва огромни отломки от покрива на отсрещния блок.

Макар и счупена под тежестта им, антената на мобилния оператор, остава горе. Цяло чудо е, че тогава светофарът е светел червено и не е имало преминаващи коли, нито пешеходци в иначе оживения район. 

Докато вечеря със семейството си снощи, Велиан чува тътен. Разказва, че целият блок се е разтресъл, многократно. Съседи коментират, че люлеенето е наподобявало земетресение,  продължило е 3-4 минути, а уплахът от станалото все още не е изчезнал.

Снимка: btvnovinite.bg

Случайно червеният сигнал на светофара е спрял навреме преминаващите през булеварда автомобили. Според аварийните екипи, вятърът изтръгва част от покрива и той рухва върху антената. 

На въпрос дали е била закрепена добре, техниците отговориха положително. Обясниха, че не издържала заради силния вятър. За огромен късмет антената се е задържала в края на покрива и не е паднала долу.

В село Кошарица вятърът е прекършил стълб от уличното осветление, накланяйки го към къща. Стълбът е счупил стъклото на автомобил в двора. В Поморие ураганният вятър изкорени вековно дърво и го подпря в терасата на близкия хотел. 

Снимка: btvnovinite.bg

Природното явление снощи, метеоролозите наричат шквал. За много кратко време вятърът сменя посоката и скоростта си, която може да стигне до 30 м/сек.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!