Щети за стотици хиляди левове в Старозагорско след снощната буря и едра градушка. Напълно унищожена е селскостопанската продукция в 7 села на територията на общината. Най-сериозно е положението в село Калояновец.

Бедата връхлита селото към 20 ч. снощи. Местните хора казват, че градушката е била колкото яйце. Ледените парчета трошат наред – керемиди, стъкла на коли, парници.

Стените на поне десетина къщи са като след стрелба след градушката.

Съсипана е продукцията на стопаните в дворовете и на фермерите в района.

Силният вятър снощи е скъсал електрически жици. За това местните разбирали чак сутринта, когато токът убива животно, тръгнало на паша.

Градушката снощи пощади Стара Загора, но не и силният дъжд. В резултат много от улиците в ниската част на града отново бяха наводнени. От общината обясниха, че проблемът може да бъде решен едва след като квартал „Лозенец” се сдобие с канализация. Дотогава обаче има много време.

Поражения има в Мездра след падналата няколко пъти снощи градушка. Пострадали са автомобили, покриви и насаждения. Големината на ледените късове стресна жителите на железничарското градче.

За кратко бе блокирано движението по международния път Е-79 между Мездра и Враца. След градушката улиците заприличаха на реки.

Изкривени са ламарините на десетки коли, паркирани пред жилищните кооперации, а автомобилите пред жп гарата изглеждаха като след бомбардировка. Сериозно пострадаха и три патрулки пред Полицейското управление в града.

До обед днес работници към Общината почистваха шахтите от наноси и кал. И в градините на хората щетите са големи. Снощи градът остана и без ток.

Буря в Бургаско днес следобед събори дървета и изолации на сгради. Дърво падна върху автомобил с хора, но няма пострадали.