Скандалът с евтините апартаменти на хора от властта може да има сериозни политически последици, според вицепремиера Томислав Дончев. Той призова Цветан Цветанов да даде повече информация за отношенията му със строителната фирма.

Снимка: btvnovinite.bg

А Елена Йончева от БСП поиска Цветанов да се оттегли от политиката.

За първи път от ГЕРБ поискаха Цветан Цветанов да проговори за връзките с фирмата "Артекс", от която е купил евтино луксозното си жилище.

Пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев каза, че е редно Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор - отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото.

Снимка: btvnovinite.bg

В коментара на Томислав Дончев се казва още, че скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация, и това би могло да предизвика по-неприятен политически резонанс, който да застраши правителството.

В предаването "Тази неделя" бившият депутат от БСП Славчо Велков разкри, че Цветанов е изпратил сигнал до столичната община проверка на "Артекс", но само четири дни по-късно е сключил сделката за апартамента.

Снимка: Ладислав Цветков

БСП призоваха Цветан Цветанов да се оттегли от политиката.

„Ние настояваме не само за оставка на Цветан Цветанов, а и неговото напускане на политика. Проблемът е не само с апартаментите на властта, а и с лобистските закони, които се приемат са 72% от всички закони. Борисов трябва да коментира доклада на ЕС в който се казва, че 2/3 от сигналите за съмнителни сделки на видни политически личности не се разследват”, каза Елена Йончева. 

Снимка: Ладислав Цветков

Според лидера на НФСБ - Валери Симеонов, обвинението към Цветан Цветанов е неаргументирано и никой не може да му държи сметка за имотна сделка.

Снимка: Ладислав Цветков

Междувременно във Фейсбук беше създадена група за четене на псалм 91- религиозният текст, изписан върху фасадата на кооперацията, в която Цветан Цветанов има апартамент, но никой не дойде пред блока в столичния квартал „Изток”.

Хората обаче си правят селфита за социалните мрежи пред сградата.