За постоянно остава в ареста шофьорът, който под влияние на метамфетамини удари 12 коли, уби млада жена и рани шестима души в Айтос. Плик с друго наркотично вещество е намерен в документите му в кабината на камиона. Четирима от пострадалите все още са в болницата. 

В съдебната зала стана ясно, че 51-годишният Кольо Иванов има списък от пътни нарушения,  а прокуратурата ще повдигне обвинение, което предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Прокуратурата ще повдигне обвинение, което предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години. В портфейла на шофьора е намерен плик с метамфетамини. 

"Ако намереният наркотик се окаже в количество, а и с концентрация, обосноваващи обвинение за държане на високо рисково наркотично вещество ще бъде преценено повдигане на обвинение и в този смисъл", казва наблюдаващият прокурор Георги Чинев. 

Според защитата скоростта на камиона е била 40 километра в час и причината за инцидента е техническа неизправност.

"Много е важно за спирачките, защото ако няма и наркотик и спирачките са отказали става случайно събитие , което той не е искал и става квалификацията съвсем друга, може и условна присъда да се изкара“, казва адвокатът на шофьора Бойчо Боев.

Кръвната проба е изпратена за анализ в София в лабораторията на Военномедицианска академия. Назначена е и автотехническа експертиза.