Шофьорът, който вчера блъсна фатално 5-годишно дете в Русе, се оказва системен нарушител. Той е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания.

Тази информация изнесоха днес от Апелативна прокуратура – Велико Търново. 76-годишният водач на товарен автомобил е привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа.

В обвинението са включени три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртния резултат, както и бягство от местопроизшествието.

Снимка: btvnovinite.bg

За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Тревогата и днес не напуска квартала, където стана инцидентът. Хората познават шофьора и камиона му, споделят, че той никога не е спазвал Закона за движение по пътищата.

Снимка: btvnovinite.bg

Машината е от времето на социализма – ГАЗ 53. Превозвал най-често вар, но и други строителни материали. От полицията допълниха, че същият не е минал годишен технически преглед.

Заради шофьори като него, от кметството обмислят допълнителни ограничения на пътя в квартала – поставяне на допълнителни знаци за регулация.

Снимка: btvnovinite.bg


Ако вината на шофьора се докаже, той е заплашен от затвор между 3 и 15 години. Ще му бъде отнето и правото да управлява моторно превозно средство.