Шофьор бе засечен да кара със 120 км/час в насрещното платно на магистрала „Тракия”. Кадрите са от 20 януари тази година, заснети в отсечката Сливен-Бургас.

Авторът на видеото Теофил Лучков разказва: „На места мъглата беше много гъста. Много закъснялата реакция на полицията спря въпросната кола на входа на Бургас, и пред мен установиха 0,99 промила алкохол и пълна неадекватност!

Като по чудо се отърваха на косъм МНОГО насрещно движещи се коли и няколко автобуса, пълни с хора, особено в момент, в който изпреварват някой ТИР... Представете си картинката....”

По-късно шофьорът е спрян. Снимка: Теофил Лучков

След като запечатва случката, Теофил решава да изпревари колата и да подава сигнали на нищо неподозиращите шофьори, идващи отсреща. „Не може да се спре този човек по никакъв начин, нито можете да му препречите пътя", казва мъжът.

Полицаи спират шофьора-камикадзе едва на входа на Бургас. „Казал е, че не може да се ориентира, просто сигнализацията била прекалено сложна и в момента вече, в който установил, че е в насрещното движение, не му оставало нищо, освен да кара максимално бързо", обясни Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

„Ден по-рано, водач на турски ТИР също се обърка и се появи в лента за насрещно движение. Имахме два блъснати автомобила”, допълни тя.

Лоша сигнализация на подходите на магистралата е най-вероятната причина за опасните недомислици на пътя.