Момиче на 17 години и момче на 16 години бяха блъснати от автомобил, докато пресичат един от оживените булеварди в Сливен. Младежите са приети в сливенската болница с черепно-мозъчни травми, без опасност за живота.

Инцидентът е станал около 20 часа снощи на булевард "Бургаско шосе".

Пред полицаите 35-годишният шофьор обяснил, че слънцето го заслепило и не видял преминаващите. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни, а експертиза ще покаже дали е карал с превишена скорост.

„Данните за водача – мъж около 35-годишен, бил е с детето си в автомобила. По негова информация не е забелязал пресичащите пешеходци, тъй като в този момент е бил заслепен от слънцето. Има очевидци на инцидента, които потвърждават, че няма спирачен път, тоест той не ги е забелязал. Това се случва в изпреварващата лента, тоест те вече са пресекли пътеката и са почти до тротоара да се качат. Най-вероятно също е бил в шок, тъй като не е разбрал реално какво се случва, докато не е станал удара”, каза за bTV инспектор Деян Митев от „Пътна полиция” – Сливен.

Хора от квартала разказват, че участъка е изключително опасен за пресичане, въпреки че има пешеходна пътека. Често, за да пресекат, те трябва буквално да притичват, защото шофьорите не намаляват. В повечето случаи просто изчаквали, докато няма движение.

След поредния инцидент местните са решили да започнат подписка.