Автомобилната инспекция в акция по границите за превозвачи-нарушители. В последния ден от ваканцията стотици автобуси, влизащи у нас, бяха изненадващо проверени. Много от тях отнесоха солени актове заради икономия на заплата за втори шофьор.

Още първият микробус, спрян за проверка от инспекторите на Капитан Андреево, беше в нарушение. Шофьорът, който оказа се от 4 месеца кара без талон и вече има един акт, сега се сдоби с втори, защото тръгнал на дълъг път сам.

Обяснението, че до границата имал колега от Турция, не трогна инспекторите и шофьорът отнесе санкция от 1 500 лева.

Според колегите му, немотията наложила порочната практика. Когато бил сам, шофьорът получавал двойно и затова рискувал. От днес проверките зачестяват.

„Няма да се откажем от контрола. От тук насетне те са на ход ,ако искат да търпят санкции, ще трябва да го правят, ако не - да наемат допълнително водачи , които да управляват в екип и така ще се повиши и безопасността на превоза”, каза зам.–шефът на ДАИ Йордан Арабаджиев.

И докато на пункта инспекторите трескаво проверяваха всеки автобус, пътят преди границата се задръсти от камиони. От митницата нямаха логично обяснение защо отново има опашка. Според граничните служители, проблем с обработката на документи и с техниката няма.