Шест автомобила напълно изгоряха, а още шест пострадаха след палеж в столичния кв. „Люлин”. Колите са били паркирани на охраняем паркинг. Няма пострадали хора, а извършителите се издирват.

Инцидентът е станал около полунощ, когато неизвестни са залели 6 от колите със запалителна течност, а други 6 частично са пострадали от пламъците.

Огънят унищожава напълно 6 от колите и за секунди се прехвърля върху други, паркирани в близост, като ги поврежда частично. Охраната реагира едва след като пламъците обхващат колите.

„Изпратени са веднага 2 автомобила. На 5-та минута са били на място и са започнали гасителни действия. Шест автомобила са изцяло изгорели, а още 6 са засегнати”, каза ст. комисар Веселин Гетов, директор на Столичната пожарна.

Най-вероятно подпалвачите влизат в паркинга, преодолявайки високата метална ограда, заливат колите със запалителна течност и се оттеглят без следа.

Собственикът на колите е криминално проявен, а този не е първият случай на посегателство върху негова собственост.

„Собственикът на фирмата, тъй като това е паркинг, в който има тирове, има заложна къща. В смисъл – изгорелите коли са оставени като залог в заложната къща. Съответно сумите, за които са оставени, са ниски”, обясни ст. комисар Антон Злататнов, зам.-директор на СДВР.

Полицията изземва записи от видеокамери в района на палежа. Изяснява се мотивът за палежа.