Активният сезон на отпуските натовари пътната мрежа в страната и е на път да поопъне нервите на шофьорите, които отиват или се връщат от почивка.

В днешния петъчен ден вече е натоварен е трафикът по главен път Е-79 между София и Кулата на гръцката граница. По-интензивно е движението към столицата.

Маршрутът се използва не само от български туристи, но и от много жители на околните балкански и по-далечни страни, предпочели да посетят Беломорието.

Тежък трафик се очаква днес и в района на пътен възел „Петолъчката” заради увеличения автопоток към курортите от Южното Черноморие. Още вчера от Пътна полиция в Сливен предупредиха водачите, пътуващи от и към морето, че е възможно през почивните дни да се образуват колони, което ще затрудни движението в района на главен път I-6 Сливен - „Петолъчката”.

От Областаната дирекция на МВР предложиха на пътуващите за Южното Черноморие да използват маршрута Ямбол - Средец - Бургас. Слизащите от магистрала „Тракия” по посока Бургас могат да използват маршрута - околовръстен път Ямбол - село Веселиново - Зимница – „Петолъчката”, който е с 15 км по-кратък. За пътуващите от Бургас за София е препоръчително да минават през „Петолъчката” и по главен път I-6 да се насочат през „Ямболската детелина” към новооткрития участък на магистрала „Тракия”.

Най-натоварен трафик днес се очаква в часовете от 16 до 19:30, в събота - от 8 до 12 часа в посока черноморските курорти, а в неделя - от 13 до 19:30 часа към столицата.