Кога ще бъде пуснат за движение Северният обход на Бургас? Той ще бъде и най-пряката връзка между АМ „Тракия“ и пътя към Слънчев бряг и Варна. Служебният регионален министър е на инспекция по трасето.

Тази седмица ще влезе в сила разрешителното за изграждане на осветлението, което е последният етап на строителството. До Нова година ще бъде пусната най-проблемната отсечка край Сарафово, за да бъде облекчен трафикът.

Кога ще бъде завършен целия участък от Северния обход зависи от метеорологичните условия, като това може да стане до месец или напролет, но при всички положения за летния сезон движението ще бъде пуснато.

„Проектът е от 2013 г., строи се две години. Има няколко преработки, строителят строи на приливи и отливи, винаги се прехвърля вината от администрацията и от строителите, но както обикновено в повечето инфраструктурни обекти, винаги е липсвала една добра организация на строителството, администрирането и планирането. Надяваме се, че сме на финала и че съвсем скоро движението ще бъде пуснато. Ясно е, че за летния сезон няма да има никакви проблеми“, заяви служебният регионален министър Иван Шишков.