Задържаният за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова – Северин Красимиров, остава в ареста. Това реши Окръжният съд в Русе.

Северин е призна вината си частично. Мъжът се разплака пред камерите и призна, че той е извършил убийството.

Твърди, че не помни ясно всичко. Предишната вечер смесил алкохол и наркотик във вид на кристали. Прибирал се пеша до вкъщи и случайно попаднал на Виктория, която минала край него.

Снимка: btvnovinite.bg

„Помня, като минавам – или тя ме удари, или аз я ударих, без да искам. Нещо ми каза тя, не помня хубаво, аз отидох там, ударих ѝ един шамар, тя падна”, каза пред медиите обвиняемият.

Той каза още, че няма да оспорва решението на съда и ще лежи дори доживотно наказание. Адвокатът на Северин също настоя да остане в ареста, с мотива че обвиненият за убийството на Виктория се страхувал.

„Няма друга причина да искаме да остане в ареста, освен че се страхува. Случиха се някакви събития в Русе, има опасност да се активизират всякакви групи от граждани” посочи Иван Дойнов, служебен адвокат на Северин.

Пред разследващите Северин е признал за нанесените удари върху Виктория – причина за смъртта ѝ, но не и за изнасилването.

Снимка: btvnovinite.bg

„Той заяви, че е видял телефона, паднал на земята на мястото на престъплението, след което го е заровил там. Действително в кейса на телефона е служебната карта на пострадалата, където са нейните имена и снимката ѝ. Неговото обяснение е, че се е опасявал да не бъде разкрита самоличността ѝ толкова бързо, затова е заровил телефона. Не е имал намерение да го отнема, нито други вещи – като част от бижутата”, заяви Георги Георгиев, наблюдаващ прокурор по делото.

Засега отпадат версиите за поръчка на убийството или за съучастници, според прокуратурата.