Семейството на тежко болна българка с онкологично заболяване търси помощ, за да я върне у нас от Бразилия. 

Младата жена опитала там процедури при световноизвестен медиум, но състоянието й внезапно се влошило.

По случая работи и външното ни министерство.

Теодора Маджарова е на 32 години. Юрист, омъжена, майка на две деца. Животът й се преобръща, след като е диагностицирана с рак на гърдата преди две години.

Заминава в края на март за Бразилия, за да търси изцеление с алтернативни методи при лечителя Жоао де Деус, Божият Джон в околностите на Сау Паулу. Състоянието й обаче рязко се влошава след процедурите, а съпругът й я намира в болницата упоена.

„Когато отидох в полицията да им се потърси отговорност на тези хора – това е схема за печелене на пари… От полицията казват тук единствено наказуемо е, ако някой се представя за медицинско лице, а няма медицинска правоспособност, всичко друго е позволено оракули медиуми, тук е някакъв друг свят”, казва съпругът й Алексанъдр Русанов

Организаторката на пътуването с цел лечение прекъсва всякаква връзка, разказват от външно министерство. Помагат на съпруга й да покрие част от разходите и да преместят жената в държавна болница.

Организаторката на пътуването Кармен Лазарова се свърза с bTV, за да уточни, че според нея влошеното състояние на Теодора е свързано с полета, а не с енергийното лечение.

Външно министерство проучва възможностите за транспортиране на българката до страната ни. 

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими 56 хиляди евро.  

Ако желаете да помогнете, сметката на Теодора е:

Банкова сметка в лева: BG74FINV91501015043945

Първа инвестиционна банка, Титуляр: Теодора Маджарова.
PayPal: alex.russanov@gmail.com