Село в община Панагюрище остана откъснато от света заради последствията от кризата с коронавируса и мерките по извънредното положение.

Близо  600 жители на Елщица са без автобусен транспорт от седмица, а превозвачът самоволно спрял рейсовете, оплакаха се хора от селото.

В началото на годината хората от Елшица останали без автобуси до Пазарджик. А преди седмица спрели и тези до Панагюрище. За Георги Георгиев това се оказва голям проблем, тъй като няма личен автомобил.

Снимка: btvnovinite.bg

„Сега трябва да ида в болницата, в 9 ч. трябва да съм там, няма с какво да ида, хванал съм един човек, в 9 ако дойде, ще ме кара“, разказва Георги.

Недоволство има и сред станалите жители.

Снимка: btvnovinite.bg

„С много голям зор си намерих превоз, та отидох на Панагюрище със зъболекар, два дена чаках и на третия ден отидох с кола“, споделя Ганка Тилева от Елшица.

Снимка: btvnovinite.bg

„Нямаме аптека, нямаме зъболекар, най-близката аптека, банкомат са в областния център, сега сме откъснати в 21 век“, казва Борислав Лазаров, друг жител на селото.

На спирката в селото никъде няма обява, че автобусите са спрени, хората разбират неприятната новина едва след като почакат няколко часа

Кметът на Елщица Митко Кочев също не е уведомен, че автобусите се спират.

Снимка: btvnovinite.bg

„Явно на превозвачите не им изнася, толкова малко хора или въобще да няма. Очакваме развитие след това извънредно положение, да видим“, казва Кочев.

Снимка: btvnovinite.bg

От община Панагюрище заявиха, че превозвачът е поискал преразглеждане на транспортната схема, но тя все още не е одобрена. Дотогава е длъжен да изпълнява курсовете си, ако е спрял превоза, ще бъде  санкциониран.