Седми ден продължава издирването на изчезналото 11-годишно дете край монтанското село Сумер, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Любка Серафимова живее във Вършец. На 21 януари в петък тя отишла с майка си на гости на вуйчо си в село Сумер, което е на 20 км от Вършец и на 15 км от Монтана.

В събота Любка излязла от къщата на своя роднина и повече не се прибрала. Още същия ден близките подали сигнал в полицията и привечер започнало издирване.

В търсенето са се включили полицаи от Районното управление на МВР в Монтана, жандармеристи от зоналното поделение в града, пожарникари, спасители и около 40 души от село Сумер, пише БТА.

Водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край село Сумер, но досега няма и следа от Любка. Спасители от Монтана са източили със специализирана техника герани в село Сумер, но детето не е открито и там.

В издирването участват и служители от Школата за подготовка на служебни кучета в Берковица със своите кучета, които са обучени за охрана на държавната граница и за откриване на хора в пресечени местности.

От полицията уточняват, че в деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът ѝ са затруднени.

От дирекцията в Монтана апелират гражданите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!