Три момчета от Бургас две от които на 13, а третото на 14 години, са установени от служители на Първо РУ – Бургас, като извършители на противообществена проява, след като са хвърляли камъни по автобус от градския транспорт, превозващ пътници.

Опасният инцидент е станал около 17:30 ч. на 13 декември, след като автобусът, движещ се от к-с „Изгрев“ към к-с „Меден Рудник“, навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Иван Богоров“.

Челно пред автобуса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Детето било придружавано от още две момчета, които след деянието са избягали.

Трите деца са се скрили зад кофи за боклук, изскочили са в час пик, когато автобусът намаля скоростта си.

Благодарение на самообладанието и професионализма на 53-годишния водач не се е стигнало до катастрофа с препълнения автобус.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус, който ги отвозил по очаквания маршрут.

По данни на ръководството на фирмата, обслужваща маршрута, стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв.  - само предното ветроупорно стъкло струва 7 300 лв., а 1 300 лв. е себестойността на дясното странично стъкло. Трудът за отремонтиране на щетата, както и времето за престой на ремонтиращия се автобус, също са в обществен ущърб.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.