COVID кризата и енергетиката и днес бяха повод за сблъсък между партиите и кандидатите в изборния процес. Обвинения имаше и на политическа основа.

От ГЕРБ разкритикуваха и президента Румен Радев, и служебния кабинет.

„Радев и Кацаров доведоха България в тъмночервената зона на COVID-19. За 6-7 дни са погинали 600-700 българи. Не знам защо кандидатът за президент Радев си позволява да вика енергийния сектор. Той вече е в предизборна кампания като кандидат-президент“, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По темата с енергетиката в дискусията се включи и ДПС. Според тях държавата трябва да има план до 2050 г. как да замени въглищните централи да помогне на хората, останали без работа. БСП пък поиска нови ядрени мощности у нас.

Борисов отговори и на обвиненията на „Демократична България“, че е направен опит да бъдат служебно дисквалифицирани от изборите от ГЕРБ и ДПС.

„На крива ракета космосът ѝ пречи. Яд те е, че Киро и Асен си направиха партия и гледаш да си го изкараш на нас“, обърна се Борисов към Христо Иванов.

От „Продължаваме промяната“ се включиха в дебата, Асен Василев обобщи намеренията си така: „Това което започнахме преди 4 месеца – да спрем кражбите. Спрем ли ги, бюджета се пълни и има пари за здраве образование и пенсии“.

Според Василев милиарда и половина са влезли в бюджета в мандата на служебния кабинет.