Сблъсъци по време на мача за Купата на България между „Миньор Перник“ и „Берое“. Изпочупени са коли около стадиона.

Инцидентът става в 60-та минута на мача. Изстрелват се няколко ракети по посока сектора с привърженици на домакините. Стига се до сблъсъци по трибуните между феновете на двата тима и се налага намеса на полицията.

Снимка: Facebook/DSPORT

Между двете агитки са прелитали предмети, дори и камъни. По информация на bTV е имало двама пострадали, които са били откарани в болницата в града, но вече са изписани.

В отговор Община Перник ще прекъсне финансирането на клуба.

Снимка: Редакторски екип

„Хулиганска проява – нещо, което е недопустимо за нашия град. Не търпя агресията под никаква форма. Не може общината да търси спонсори, да налива стотици хиляди левове и да виждаме тази продукция. Парите ще бъдат пренасочени за детско юношески спорт, но няма как да правим скъпо удоволствие на една шепа хора, които ще бъдат запомнени с хулигански прояви. 95% от перничани не желаят данъците им да отиват за подобни прояви“, категоричен е кметът на Перник Станислав Владимиров.

Привържениците на отбора излязоха с позиция, в която посочват, че кметът не е запознат със случилото се и подчертават, че „Миньор" е емблема на града:

Около 100 от привържениците на Берое са били на мача. Двубоят е бил прекъсван няколко пъти заради напрежението.

Снимка: Редакторски екип

Феновете на Берое, които са останали със здрави коли, са успели да приберат пострадалите момчета, обясни Александър Мечев, координатор за връзка с привържениците на „Берое“.

Ръководството на клуба ще се събере, за да реши каква ще бъде реакцията. Претенциите няма да бъдат към футболистите на „Миньор Перник“ или към собствениците му.