„Съвсем естествено е в парламента да бъде създадена временна комисия за цената на тока. Всички си даваме сметка, че увеличение за битовите потребители от 1 януари е тежък удар за домакинствата“.

Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Две нови комисии бяха създадени в Народното събрание. Едната ще реши как да работят депутатите, а другата - как да се справим с енергийната криза.

„Предметът на комисията е да направи обективен анализ на ситуацията и да предложи решения. Ние имаме воля да направим всичко в рамките на закона, но да не допуснем увеличението от 1 януари“, каза Нинова.

Тя коментира, че като независим орган е право на КЕВР да обяви увеличаване на цената на тока в първия ден от управлението на новото правителство.

„Право е и на колегите в парламента да вземат законодателни мерки, а ние в изпълнителната власт да ги изпълним. Уважавам разделението на властите“, допълни вицепремиерът.

"За нас е важно, че имаме политическата воля това да се случи. Как точно ще стане, ще видим след създаването на комисията и след като тя заработи", допълни Нинова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!