Акциите на МВР, насочени към превенция на битовата престъпност и нарушения на изборното законодателство, са започнали от две населени места в Монтанско. В нея, освен представители на жандармерията, участват и екипи от външни структури.

„Днес се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност на територията на област Монтана. Операцията е свързана с измами, кражби и всякакъв друг вид престъпна дейност. В акцията участват както служители на МВР, така и данъчните и инспектори от РЗИ“, обясни за BTV старши инспектор Радостин Тинчев.

Той поясни също така, че акцията е по разпореждане на главния секретар на МВР и ще продължи до края на месеца. Проверки тази сутрин е имало в село Смоляновци и град Брусарци. На входовете и изходите на двете населени места има полиция. Масово се проверяват шофьорите.

Акциите в Монтанско са в райони, в които след оперативен анализ са събрани данни за престъпления от различен характер.

„Това е начинът, защото всичко започва от наркотиците. Това е най-големият проблем на селото. Тези лика, които използват наркотици, те крадат и извършват побои“, коментира проверките Пламен Лазаров, кмет на с. Синдел.

Резултатите от тях ще бъдат оповестени в края на деня, но към обяд са задържани около 30 души за различни провинения.