През нощта над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна. Временно разкъсване ще има в Южна България. Слаби превалявания от дъжд ще има на отделни места, главно в източната половина от страната, а от сняг - в планините и планинските райони. Минималните температури ще са между 0° и 5°.

     Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. С преминаването на фронта от запад на изток ще има превалявания, отначало от дъжд, който, с понижението на температурите, на места ще преминава в сняг. От северозапад облачността бързо ще се разкъсва и до вечерта над западната половина ще намалее до незначителна. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 3° и 9°.

   По Черноморието ще е облачно, със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са  от 8° до 10°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде  1-2 бала.

 

 В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

 

  През следващите два дни ще има променлива, често значителна облачност, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Във вторник ще е ветровито, в сряда вятърът ще отслабне. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°.  В четвъртък и петък ще има повече слънце и  дневните температури ще се повишат.