Днес ще бъде облачно,  с повсеместни валежи, на места интензивни и значителни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевична дейност.

Ще духа умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са от 8°-10° на места в Западна България  до 16°-18° в югоизточните райони. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите привечер и през нощта срещу неделя и в районите с надморска височина 600-700 метра дъждът ще преминава в сняг. По Черноморието ще ще бъде облачно и с валежи. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максимални температури – от 17° до 19°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

  В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи, над  около 1200 метра -  от сняг, но привечер с понижаването на температурите границата на снеговалежи ще се понижи още. Ще духа силен до бурен вятър от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити части вятърът ще е от юг-югоизток, но привечер и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

 

  В неделя от запад валежите ще спират, най-късно в североизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще е от северозапад, след обяд ще се усили. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните в по-голямата част от страната - между 10° и 15°, в североизточните райони – малко по-ниски.  През първата половина от следващата седмица облачността ще е променлива, във вторник временно намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабне и ще стихне. Сутрин ще е студено, с минимални температури предимно между 3° и 8°, а на отделни места в низините ще се образува мъгла или инверсионна облачност. Дневните температури ще се повишават бавно и в сряда  ще достигат до около 20°.