Днес вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад, ще се усили и температурите навсякъде ще се понижат.  Максималните ще са между 3° и 8°, в югоизточните райони - малко по-високи. На места, главно в Източна България, ще превали слаб дъжд, а в западните планински райони и Предбалкана, с понижението на температурите – слаб сняг. От северозапад преваляванията бързо ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее.

 

   По Черноморието ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от 8° до 10°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 1-2 бала.

 

  В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

 

  През нощта валежите навсякъде ще спрат, а облачността над повечето райони ще намалее до ясно време. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минимални температури - между минус 3° и 2°, в София - около минус 4°. Утре вятърът от северозапад ще се усили и с него в страната ще продължи да нахлува по-студен въздух. Облачността  временно ще се увеличи и на отделни места по високите полета на Западна България и Предбалкана ще превали слаб сняг. Максимални температури -  между 1° и 6°, в София - около 0°, но вятърът ще създава усещане за още  по-студено време. 

  В сряда вятърът ще отслабне, ще е до умерен от северозапад. Ще има променлива облачност, не са изключени изолирани слаби превалявания от сняг. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 5° и 10°. В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Затоплянето ще продължи. В събота облачността ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд.